Linoleum & Marmoleum

Linoleum & Marmoleum

Allereerst is het handig om te vermelden dat linoleum hetzelfde is als marmoleum. Marmoleum is namelijk de merknaam van vloerenproducent Forbo. Linoleum oogt misschien als een kunststofproduct, maar is toch echt een natuurproduct. Het is volledig biologisch en daarom een milieuvriendelijke en duurzame vloersoort. Een bijkomend voordeel is dat deze vloersoort anti-bacterieel is, erg geschikt voor toepassingen waar allergieën een rol spelen

Dagelijks onderhoud

De moderne linoleumvloeren zijn vanuit de fabriek voorzien van een beschermende film. Door de vloer dagelijks droog te reinigen blijft de vloer lang mooi en kan periodiek onderhoud uitgesteld worden. Ook het zorgen voor een goede vuilopname bij de entree, zoals het plaatsen van een schoonloopmat, zorgt ervoor dat 90% van het vuil niet op de vloer terecht komt.

Periodiek onderhoud

Afhankelijk van de staat waarin de vloer zich bevindt onderscheiden we een aantal periodieke onderhoudmethodieken met daaraan gekoppelde frequenties. Bij licht slijtage kan worden volstaan met een spraymethode, waarbij polymeer op de vloer wordt aangebracht en uitgewreven. Bij zwaardere slijtage kan ervoor worden gekozen om de toplaag van de vloer op te ruwen en een nieuwe polymeerlaag aan te brengen, het zgn. topcoaten. Tenslotte is het volledig verwijderen en opnieuw opbouwen van de polymeer een optie: dit noemt men recoaten. DéBos kan u op grond van haar jarenlange ervaring prima adviseren welk periodiek onderhoud het beste toegepast kan worden op uw vloer.

TOP