300
DéBos Vloerrenovatie
 
MENU
Polyurethaan (PU) gietvloer

Een PU-gietvloer is een gietvloer van polyurethaan (PU). PU is het hoofdbestanddeel waarvan een gietvloer gemaakt wordt en bestaat uit kunststof polymeer. Een PU gietvloer is speciaal ontwikkeld voor de esthetische markt. Het is een naadloos vloersysteem die elastisch, scheur overbruggend is en warm aanvoelt. De vloer is kleurvast en wordt vaak gebruikt voor vloeren waarbij een speciaal design wordt toegepast zoals betonlook. De vloer is dan ook uitstekend geschikt voor woningen, kantoren, musea en showrooms. PU gietvloeren kunnen in elke gewenste kleur of kleurencombinatie gemaakt worden. De vloer wordt voorzien van een zijdeglans of matte aflaklaag. Omdat het materiaal van een PU gietvloer vloeistofdicht is kan het eenvoudig schoongemaakt worden met behulp van lauw water en een vochtige doek. 

 

Cement gebonden gietvloer

Waarom een cement gebonden gietvloer? Met een cementgebonden gietvloer kun je minimale niveauverschillen in de vloer wegwerken. Een cementgebonden gietvloer is daardoor uitermate geschikt voor het uitvoeren van vloerrenovatie. 

 

WERKWIJZE

Allereerst wordt de ondervloer geschuurd en afhankelijk van de staat van de vloer wordt er een schraplaag aangebracht. Om een goed hechting tussen de ondervloer en de cement gebonden gietvloer te creëren wordt er een carbon hechtprimer op de vloer gerold. Vervolgens wordt de cement gebonden gietvloer op de vloer aangebracht. Deze kan in betonlook, maar ook elke gewenste RAL kleur worden gemaakt. Een betonlook vloer zorgt voor een warme toevoeging in uw interieur en past perfect bij bijvoorbeeld basis hout, beton en staal. Het zorgt voor een rustgevende sfeer in uw huis vanwege het naadloze en natuurlijke karakter. Als laatste worde de vloer afgelakt met een matte PU coating op kleur. Optioneel kan de vloer in de was worden gezet. Dit zorgt voor een extra beschermlaag van de vloer en voor een gebruiksvriendelijker onderhoud. 

 

PRIJS

De prijs van een cement gebonden gietvloer is afhankelijk van het aantal vierkante meters. Bij een groter aantal vierkante meters gaat de prijs omlaag.

 

KLEUREN

Wilt u meer informatie over het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten via het telefoonnummer op onze website.

 

Coatingvloeren

De vloer in een garage wordt dagelijks zwaar belast. Niet alleen rijden er zware voertuigen en machines overheen, het wordt ook aangetast door stoffen als bijvoorbeeld olie, vet en chemische stoffen. In een garage is dus een vloer nodig die geschikt is voor zware belasting, en die ook goed schoon te maken is. Wij leveren zulke vloeren. Deze kunststofvloeren zijn helemaal aan te passen aan uw individuele wensen op het gebied van kleur en afwerking. 

Ze moeten daarom ingedeeld worden in de zwaarste klasse voor wat betreft de corrosiebescherming. 

De oppervlaktebeschermingssystemen beschermen de betonconstructie tegen het indringen van vocht en de daarin opgeloste schadelijke stoffen. Ze voorkomen schade door vorst en dooizout en beschermen op basis van de zeer hoge CO² dichtheid het beton duurzaam tegen corrosie van de wapening.

Zowel de starre coatings voor de vloeren waarop auto's rijden en geparkeerd worden, antislipcoating alsook het scheur overbruggende, antislip coatingsysteem met een grotere dynamische scheuroverbrugging worden toegepast in parkeergarages. 

 

Gepolijste betonvloeren

Beton kan op meerdere manieren behandeld worden. Eén van deze manieren is het polijsten ervan. 

Hiermee wordt er glans gegeven aan het beton doordat het oppervlak verdicht wordt. Dit kan gedaan worden, omdat het een hoge hardheidsgraad heeft van zichzelf. Hierdoor kunnen betonnen oppervlakken net als natuursteen tot een hoogglans worden geprepareerd zonder gebruik te maken van lakken of sealers. 

Het polijsten van beton wordt al van oudsher gedaan. Tegenwoordig wordt dit mechanisch uitgevoerd met behulp van diamant segmenten die onder een schuurmachine zijn geplaatst. Er wordt begonnen met het schuren en/of polijsten van een grove korrel afbouwend naar steeds fijnere korrel, zodat er een verdicht en glanzend oppervlak ontstaat. 

 

Industrievloeren

In de industriële sector worden hoge eisen gesteld aan de vloeren in fabriekshallen, (onderhoud)werkplaatsen, magazijnen, automobielindustrie en productiebedrijven. En terecht, want zulke vloeren moeten bestand zijn tegen zware tot extreem zware belasting door grote machines en thermische apparatuur. Onze industrievloeren voldoen aan de hoge eisen die de industrie stelt en gaan jarenlang mee. 

In het bijzonder de Gietvloer EP 2k, Troffelvloer HQ en de snel drogende MMA vloersystemen zijn erg geschikt voor toepassing in een industriële omgeving. Deze vloeren zijn allemaal naadloos, ijzersterk en zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor bacteriën, vuil en stof geen kans krijgen. Ze zijn dus ook ideaal als basis voor een clean room. We kunnen uw vloer bovendien antislip en extra geluiddempend afwerken.

 

 

Direct contact
 
 
Dienstverlener met daadkracht
DéBos
Neem contact op